Yetimler

BİZ KİMİZ?

Mutlu Yuva Derneği, kimsesiz ve korunmaya ihtiyacı olan çocukların her türlü maddi ve manevi ihtiyaçlarını sevgi dolu bir yuvada karşılamak amacıyla 2010 yılında kurulmuştur. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde faaliyetlerini yürütmektedir. 2021 yılı itibariyle Müstakil yönetimleri olan İstanbul, Bursa, Ankara, Yozgat, Şanlıurfa ve Diyarbakır olmak üzere 6 ilde , 124 çocuk evinde 700 civarı çocuğa hizmet vermeye devam etmektedir ve bugüne kadar 1000’den fazla çocuğa ulaşılmıştır. 6 ilde bulunan Mutlu Yuva Derneklerimiz “Çocuk ve Gençlik Federasyonu” çatısı altında toplanmıştır. Federasyonumuzun Başkanlığını da İstanbul Mutlu Yuva Derneği’nin başkanlığını yapan Prof. Dr. Muzaffer GÜLYURT yürütmektedir.

Çocuk evlerinde 5-6 çocuk, 3 bakım personelinin gözetiminde yaşamaktadırlar. Kalabalık grupların yaşadığı yetimhane olgusundan uzaklaştırılarak sosyal hayatın içerisine dahil olabilecekleri aile sıcaklığında evlerde yaşamlarını sürdürmeleri temel amaçtır.

Çocuk evlerimizin, kiraları, tefrişatları, tadilat, tamirat işleri, tüm lojistik maliyetleri derneğimiz tarafından karşılanmaktadır.

Çocuk evlerinde kalan çocukların faydalanması için 3 adet Eğitim Gelişim merkezi açılmış. Bu merkezlerde; çocuklarımızın akademik başarılarını yükseltmek, yetenek, becerilerini geliştirmek, Milli ve Manevi değerlere sahip bireyler olarak yetişmeleri için 17 farklı alanda çalışan 20 öğretmen ve eğitimci istihdam etmekteyiz. Bununla birlikte çocukların geçmiş hayatlarında yaşadıkları travmalardan kurtulmaları ve onlarla baş etmeleri için, terapiler ve psiko-sosyal destekler yapmak adına özlük hakları derneğimize ait 12 adet psikolog istihdam etmekteyiz. Yapılan bu çalışmaların giderleri, ulaşım maliyetleri, personel özlük hakları derneğimiz tarafından karşılanmakta ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından hiçbir ödeme almamaktayız.

Bu çalışmaların tüm finansal kaynağı hayırseverlerden gelen zekât, fitre ve bağışlardan oluşmakta, derneğin hiçbir ticari faaliyeti bulunmamaktadır.

WhatsApp İletişim