بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

اِذَا زُلْزِلَتِ الْاَرْضُ زِلْزَالَهَا ٭ وَاَخْرَجَتِ الْاَرْضُ اَثْقَالَهَا ٭ وَ قَالَ اْلاِنْسَانُ مَالَهَا ٭ يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ اَخْبَارَهَا ٭ بِاَنَّ رَبَّكَ اَوْحٰى لَهَا ٭ الخ

Şu sure kat'iyyen ifade ediyor ki: Küre-i Arz, hareket ve zelzelesinde vahy ve ilhama mazhar olarak emir tahtında depreniyor. Bazan da titriyor.

Memleketimizin doğu illerinde etkili olan, hususan Elazığ ve çevresinde dün gece gerçekleşen depremlerden dolayı milletimizin başı sağ olsun. Vefat edenlere Allah rahmeti, rahimiyeti ile muamele eylesin inşallah. Hususan böyle musibetlerde vefat edenlerin şehid hükmünde olacaklarına dair rivayetler vardır. Allah şehid olanlardan eylesin inşallah. Vefat edenlerin yakınlarına sabr-ı cemil ihsan eylesin. Memleketimizi her türlü (maddi ve manevi) bela ve musibetlerden korusun inşallah.

Böyle günler aynı zamanda maddi manevi himmet ve hamiyet ile insanların gayrete gelip musibete düşenlere el uzatma günleridir. Yapacağımız her türlü yardımı AFAD kanalı üzerinden depremzedelere ulaştıralım inşaallah. Bu hususta her mensubumuzu bizzat müdahil olmaya davet ediyoruz.

Bu acil ve afet zamanlarında hadise mahalline tüm kurum ve imkanlarıyla en süratli şekilde ulaşarak üzerine düşeni en mükemmel şekilde ifa etmeye çalışan devlet erkanına ve ilgililere millet olarak müteşekkiriz ve minnettarız. Allah(c.c) ülkemize ve devletimize zeval vermesin.
Suffa Vakfı İcra Heyeti