ESENLER BİRLİK MAHALLESİ ESGEV(ESENLER GENÇLİK MERKEZİ VE BİLGİ EVİ)

FAALİYETLER

KLÜPLER

1-      Etüt kulübü (Öğrencilerin işlenen konularla ilgili soru çözümü ve konu tekrarı )

Etüt Kulübünde hafta içi 4 gün ve hafta sonu 2 gün olmak üzere her biri 16 ile 20 kişilik 5 sınıfta etüt ve rehberlik faaliyetleri yürütülmektedir. Dersliklerimizde bulunan projeksiyon cihazlarımız ve bilgisayarlar vasıtası ile bazı dersler dijital olarak öğrencilere anlatılmaktadır. dersler ödev ağırlıklı olmakla birlikte ödevden arta kalan vakitlerde test çözme ve kitap okuma faaliyetleri yapılmaktadır.

Değişik yayınevlerinden temin edilen test kitapları ve kitaplık bölümünde bulunan diğer kitaplar sayesinde öğrencilerimizin boşluklarını verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlamaktayız. Gerekli görülen durumlarda velilerle işbirliğine gidilerek öğrencilerin gelişimi için ortak çözümler üretilmeye çalışılmaktayız

2-      Değerler Eğitimi (Öğrencilere temel insani değer ve erdemlerin kazandırılması)

Değerler eğitimi projesi, öğrencilerimizin sevgi, saygı, barış, iyimserlik, duyarlı olma, özgür düşünebilme, dürüstlük, hoşgörü, sorumluluk, adalet, güven, yardımseverlik v.b daha birçok manevi ve kültürel değeri tam olarak kavrayabilmeleri ve edinebilmeleri için yapılacak olan bilgilendirme, okul içi ve okul dışı etkinlikler, yarışmalar v.b gibi uygulamaları içermekte olup okul-aile işbirliği gerektiren kapsamlı bir projedir. Çocuklarımızın sağlıklı kişiliğin temel taşlarını oluşturan toplumsal ve evrensel değerleri kazanmalarını ve kişiliklerinin her yönüyle geliştirmelerini sağlamak, onları bu değerleri bir yaşam biçimi haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek, öğrencilerin temel insani özellikleri kazanabilmelerine yardımcı olmak, değerlere karşı duyarlılık oluşturmak ve onları davranışa dönüştürme konusunda öğrencilere rehberlik etmek bu projenin temel amaçlarıdır.

3-      Satranç Kulübü  (Satranç öğretimi, turnuvalar, yarışmalar… )

4-      Gençlik kulübü  (Uluslar arası faaliyetler, geziler, gençlik kampları…  )

5-      Edebiyat kulübü  (Şiir, roman, hikâye… )

6-      Kültür-Sanat kulübü  (Hat, ebru, resim, fotoğrafçılık, ahşap boyama…    )

7-      Spor kulübü   (Futbol, Basketbol, Masa Tenisi… )

8-      Müzik kulübü (Ney, saz, gitar)

9-      Tiyatro-Drama kulübü(Folklor, Piyes,  sinema…  )

10-   Dil kulübü  (İngilizce, Arapça… )

Gençlik Merkezinde bulunan Al Götür Oku Getir Kitaplığı bölümünü mahallimizde oturan bütün halkın kullanımına açmış bulunmaktayız. İsteyen herkes kitaplarımızı belli şartlar dahilinde ve bir üyelik karşılığında alarak evlerine götürebilirler.

GENÇLİK VE BİLGİ EVİNE ÜYE OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ;

§  Etüt çalışmalarına katılabilir.

§  İnternet kullanabilir.

§  Bilgisayar bilgisini geliştirebilir.

§  Serbest bir şekilde ders çalışabilir.

§  Kitap okuyabilir. Al götür oku getir sistemi ile evlere kitap götürebilir

§  Satranç ve eğitici oyunlar oynayabilir.

§  Perde-projeksiyon sistemiyle eğitici film ve belgeseller izleyebilir.

§  Yarışma ve etkinliklere katılabilir.

§  Kurs ve kulüp faaliyetlerine katılabilir.

§  Eğitici-öğretici gezilere katılabilir.

§  Sosyal ve kültürel etkinliklere katılabilir.

§  Seminerlere katılabilir.