14.07.2010-19.07.2010 tarihleri arasında Vakıf gönüllülerinden 40 kişilik bir grup,ilmi müzakere yapmak ve hizmet felsefelerini değerlendirmek için Erzurum’da bir araya geldiler.

5 gün süren Müzakere programında her gün 2 seans olmak üzere  toplam 10 seansta farklı konularda yapılan sunumlar dinleyiciler tarafından büyük bir dikkatle takip edildi.

Seminerlerin ardından sorulan sorularla dinleyiciler meseleleri etraflıca muhakeme etme imkanını buldular. Görsel ve metin olarak kayıt altına alınan çalışmalar programın sonunda düzenlenerek katılımcılara ulaştırıldı.

Erzurum’un manevi dinamiklerinden Mehmet Kırkıncı Hoca efendi’nin ve Prof.Dr.Alaaddin Başar’ın programa katılması  dinleyicilerin istifadesini artırdı.

Programın son gününde verilen yemekte Erzurum Kültür Eğitim Vakfı yöneticilerinin ziyareti iki vakıf arasındaki kardeşliği pekiştirdi.

Yemek Programının sonunda Müzakere Programının yerini tahsis eden Erzurum’un Hamiyetli işadamlarından Kemal Bonukalın’a Suffa Vakfı İcra heyeti Başkanı Mustafa Karaman’ın Teşekkür plaketi takdim etmesiyle katılımcılar uğurlandı.