YEMEN’İ KARDEŞLİK YAŞATSIN

Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan, İslam coğrafyasında önemli bir yere sahip olan ve ecdadımız Osmanlı’dan izler taşıyan Yemen, ülkede yaşanan iç savaş nedeniyle açlık ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya.

“Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğunda, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.” (Müslim, Birr)

İç savaştan önce de Arap dünyasının en yoksul ülkesi olan ve ülkenin her yerinde dilenen ve çöplerde yemek arayan insanlar görebileceğiniz Yemen’de bugün her 10 dakikada bir çocuk önlenebilir nedenlerden dolayı ölüyor. Ülke ekonomisinin son derece kötü bir halde olması sebebiyle temel insani ihtiyaçlarını karşılayamayan Yemenliler, kötü ve yetersiz beslenme sonucu ortaya çıkan hastalıklarla da mücadele edemiyor.

Felaket boyutuna ulaşan açlığın yanı sıra temiz su ve sağlık bakımından yoksun olmanın sıkıntısı yüzünden giderek artan ölümler Yemen’e acil destek ihtiyacını elzem kılmıştır.

İstatistiklere göre 24 milyon nüfusa sahip Yemen’de;

• 12,9 milyon kişi temel gıdalara erişemiyor,
  • 15 milyon kişi güvenli içme suyuna ulaşamıyor,
  • 15,2 milyon kişi yeterli sağlık bakımından yoksun,
  • Yaklaşık 3.3 milyon çocuk, gebe veya emziren kadın şiddetli beslenme yetersizliğine sahip ve bunların arasında ciddi hastalıklarla mücadele eden 500.000’e yakın çocuk bulunmaktadır.

Dünyanın en büyük açlık krizinin yanı sıra temiz su ve sağlık bakımından yoksun olmanın sıkıntısı yüzünden giderek artan ölümler Yemen’e uzanan yardım elimizi güçlendirmek gerektiğini ortaya koyuyor.

Daha büyük insanî felaketlerin ortaya çıkmaması için acilen harekete geçilmesi, önlemler alınması ve gerekli yardımların bölgeye ulaştırılması için Yemen’in çığlığını duymaya tüm dünyayı davet ediyoruz.

Tarih boyunca mazlumların yanında olan milletimiz, Yemen'in çığlığına da sessiz kalmayacaktır.

Yüce Yaradan Kur’an-ı Kerim’de; “(O günde) tanıklık edene ve edilene andolsun ki, kahroldu o hendeğin sahipleri. O çıralı ateşin onlar da başlarına oturmuşlar, Müminlere yapmakta oldukları işkenceyi seyrediyorlardı.” diye buyuruyor.

Zulme rıza zulümdür kaidesince zalimlerin ve hainlerin Müslüman kardeşlerimize uyguladığı bu imha ve itlaf hareketi karşısında herkesi, yapabileceği azami destek, yardım ve muavenet hususunda gayret ve fedakarlığa davet ediyoruz.

Şimdiye kadar camiamızla irtibatlı olan birimlerimiz ve mensuplarımız ala kaderil imkan değişik şekil, yol ve usullerle bu yardım, himmet, gayret ve vazifelerini ifa etmişlerdir ve ediyorlar.

Bu vesile ile camiamızdan ve halkımızdan istirhamımız;

Yemen’ de olanlara karşı azami hassasiyet göstererek maddi ve manevi fedakârlık hususunda vakfımıza terettüb edeni en güzel şekilde yapmak mecburiyetindeyiz.

Bu meselede ayni, nakdi ve maddi bağışların, yardımların ve desteklerin irtibat merkezleri, telefonları ve hesap numaraları Diyanetle görüşülerek, vakfımızın sitelerinde ve sosyal medya paylaşımlarında ilan edilmiştir.

“Nimetler ve rızıklar paylaşıldıkça artar, ızdırap ve çileler paylaşıldıkça azalır” kaidesince, empati yaparak; Yemen’deki Müslüman kardeşlerimizin bu ağır çile ve imtihanına ortak olalım ve sıkıntılarını paylaşalım.

Bütün iş adamlarımızı, bütün sanayicilerimizi, bütün esnafımızı, sanayi ve ticaret odalarımızı, sendikalarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, bütün sanatçılarımızı ve milletimizin her ferdini bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz.

Ayrıca  mevaki-i mübarekelerde dua, istiğfar ve ilticalarımızla Cenab-ı Kad’ül Hacat’a sığınarak, necat ve kurtuluşlarının hızlanmasına manen destek olalım.

Nazarınıza arz ettiğimiz bu konuları süratle yayarak, top yekûn camiamızın ve halkımızın azami derecede iştirakini de temin etmeye çalışalım.

Her nefes, her imkân bize sınırlı bir zaman için bahşedilmiştir. İyilik yönündeki değişim için yarını bekleyemeyiz.

Gün bu gündür. “YEMEN’İ KARDEŞLİK YAŞATSIN”

Suffa Vakfı İcra Heyeti

BAĞIŞ YÖNTEMLERİ

“YEMEN’İ KARDEŞLİK YAŞATSIN” kampanyamıza katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerimiz aşağıdaki bağış yöntemlerinden dilediklerini kullanarak bağışta bulunabilirler.

SMS İLE BAĞIŞ

SMS bağışı yoluyla kampanyamıza katılmak isteyen hayırseverlerimiz tüm GSM operatörlerinin faturalı hatları üzerinden “YEMEN” yazıp 5601’e SMS mesajı göndererek 10 TL tutarında bağışta bulunabilirler. Yardımlar, Türkiye Diyanet Vakfı hesaplarında toplanmaktadır.

ONLINE BAĞIŞ

Türkiye Diyanet Vakfı web sayfası üzerinden bağış yapmak isteyen hayırseverlerimiz  bagis.tdv.org adresinden tüm bankaların kredi kartı ile online bağış yöntemiyle bağış yapabilirler. Açıklama kısmına "YEMEN" yazmayı unutmayınız.

BANKA YOLUYLA BAĞIŞ

Yurtiçi veya Yurtdışından banka yoluyla kampanyamıza katkı vermek isteyen hayırseverlerimiz aşağıda belirtilen hesap numaralarına EFT veya havale yaparak bağış yapabilirler. Açıklama kısmına "YEMEN" yazmayı unutmayınız.

BANKA HESAP BİLGİLERİ

Ankara

TR86 0020 6000 0102 1258 4700 01

MAKBUZ KARŞILIĞI AYNİ VE NAKDİ BAĞIŞ

Kampanyamıza nakit olarak bağış yapmak isteyen hayırseverlerimiz Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri ile tüm İl ve İlçe müftülüklerimize müracaat ederek makbuz karşılığında bağışta bulunabilirler.