SÜLEYMANİYE'DE BAYRAM SABAHI

Artarak gönlümün aydınlığı her saniyede

Bir mehabetli sabah oldu Süleymaniye'de

Kendi gök kubbemiz altında bu bayram saati,

Dokuz asrında bütün halkı, bütün memleketi

Ulu mabedde karıştım vatanın birliğine.

Çok sükür Allah'a, gördüm, bu saatlerde yine

Yaşayanlarla beraber bulunan ervahı.

Doludur gönlüm ışıklarla bu bayram sabahı.

Asıl adı Ahmet Âgah olan Üsküplü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı Süleymaniye'de bayram sabahını böyle anlatıyordu dizelerinde...

Bir asır öteden gelen bu ses gönlümüzde yerini buluyor ve sanki bugün yaşadığımız bayramı bize tarif ediyordu. Zaman değişiyor fakat hakikat değişmiyordu.

Bayramın hakikati hep aynı idi.

Süleymaniye Camii’nde bayram namazında bir araya gelen cemaatin kalpleri ve gönülleri birlik ve beraberlik için atıyor, ağızlardan çıkan tekbir sadaları bu manayı teyid ve tasdik ediyordu. Zaten bayramlarda bu manaları temin etmek için kutlanır. Her zaman ihtiyaç duyduğumuz bu birlik ve beraberliğe bugün daha şiddetli ihtiyaç duyuyor olmamız bayramları daha anlamlı kılmaktadır. Her günümüz bayram olur inşaallah.

Süleymaniye Camii’nin hemen yanı başında olan Suffa Vakfı Süleymaniye Hizmet binamızda her bayramda olduğu gibi bu bayramda da bir araya geldik. 1990’dan buyana bir gelenek haline gelen Süleymaniye de Bayramlaşma müntesiplerimizin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Hafız Yahya Korkmaz'ın Kuran tilaveti ile başlayan program Ali Akgündüz Hocamızın bayram sohbeti ile devam etti.

Suffa Vakfı mütevelli ve icra heyeti üyelerinin katılımı, müntesiplerimizin iştiraki ve gönül bağımızın olduğu STK temsilcilerinin de bulunduğu program; yapılan duadan sonra bayramlaşma ve ikram ile devam etti.

Can bula cânânını

Bayram o bayram ola

Kul bula sultanını

Hüzn-ü keder def ola

Dilde hicap ref ola

Cümle günah af ola

Lütfi ya lütfü kerim

Erişe rahmü-rahim

Bermurad ede fehim

(Alvarlı Efe Hz.)

Erzurumlu Mehmet Lütfi Efe hazretlerinin dizelerindeki manayı adeta hep birlikte yaşadık.

Bu vesile ile bayramlaşma programımıza iştirak eden tüm kardeşlerimize gönül dolusu teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Allah ebediyyen razı olsun. Tekrar tekrar bayramınızı tebrik ve tes'id ediyoruz.