Vakıf Müesseseleri

BAHÇELİEVLER GENEL MERKEZ
Bahçelievler mah. Ali Rıza Kuzucan Sok. Bahar Apt. No:15/3 /Bahçelievler Tel: 0 212 556 19 79

Bahçelievler semtinde hizmet veren Genel Merkezimiz, vakfın en üst düzeyde temsil edildiği birimimizdir.

Genel Merkezimizde; vakfın tüm birimlerinin vakıf senedi doğrultusunda faaliyet göstermeleri, birimlerin sevk ve idareleri, ülke içinde ki sivil toplum kuruluşlarıyla ve Avrupa Birliği ile birlikte yürütülen projeler bu merkezde yapılmaktadır.

EDİRNEKAPI VAKIF İDARESİ
Defterdar Mah. Fethi Çelebi Cad. No:25/2 Eyüp Tel: 0 212 523 59 44

Edirnekapı’ da ki  “Maktul Mustafa Paşa Külliyesi” 1752 yılında Osmanlı Sadr-ı azamlarından Bahir Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır. Uzun yıllar tekke olarak kullanılan bu külliye cumhuriyetten sonra atıl kalmış ve camisiyle birlikte kullanılmaz halde iken 1997 yılında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından restore edilerek İstanbul’un önemli tarihi eserleri arasında ki eski yerini almıştır.

Nice insanın yetişmesine vesile olan bu külliye, şimdi Suffa Vakfı hizmetleri ile gayesine uygun şekilde hizmet vermeye devam etmektedir. “Maktul Mustafa Paşa Külliyesi” Vakfımızın tüm resmi işlerinin yürütüldüğü ve aynı zamanda eğitim ve kültür hizmetleri ile  her hafta seminerler tertip edildiği merkezimizdir.

SUFFA VAKFI SULTANBEYLİ KÜLTÜR MERKEZİ
Hasanpaşa Mah. Petrol yolu Cad. Şehzade Sok. No:10 /Sultanbeyli Tel: 0 216 419 54 40

Vakfımız bünyesinde hizmet veren Kültür Merkezimizde hem okulunuzu devam etttirmek hem de derslerinize yardımcı olacak eğitim desteği almanız mümkün. Belli bir ders programı kapsamında, akademisyen kadro tarafından verilen eğitim de okul derslerinizde daha başarılı olabilirsiniz.

Kültür Merkezimiz; insan yetiştirmek hedefi ile hareket edip, İ.H.L ve dengi okul mezunlarından üniversiteye girmeye hak kazanmış öğrencileri alıp onlardan hiçbir hak talep etmeden bütün ihtiyaçlarını karşılayarak vatan, millet, din ve imanına faydalı olacak gençler yetiştirmek için 4 yıl eğitim imkanı vermektedir.

Eğitim gören öğrencilerimiz; Kur'an, Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid, İbadet, Adab-ı Muaşeret ve Sosyal İletişim dersleri verilmek suretiyle geleceğe hazırlamaktadır.

Yurtiçi ve avrupa ülkelerinden gelen çalışkan ve dürüst gençlere eğitim vermektedir.Kültür Merkezimizde icra edilen dersler, alanında uzman akademisyen üniversite hocaları tarafından verilmektedir.

SÜLEYMANİYE MİSAFİRHANESİ
Ayşe Kadın Hamamı Sok. No:49/Fatih Tel: 0 212 512 12 02

Değişik vesilelerle yurt içinden ve yurt dışından İstanbul’a gelen misafirlerimize avrupa yakasında tarihi ve nezih bir mekân olan Süleymaniye muhabbet kapılarını açmaktadır. ecdadın mirası olan bu gelenek  vakfımızla ayakta durmaktadır.

Burada kalan misafirler hoş hatıralarla dönerler ve güzel değerleri başkalarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşarlar.

Süleymaniye her yıl ramazan ayında hem meslek gruplarına özel hem de halkımıza açık düzenlediği nezih ve profesyonel iftarlarla oldukça önemli bir boşluğu doldurmaktadır.

GÖZTEPE MİSAFİRHANESİ
Fetih Mah. Sarıkamış Sok.No:12/Ataşehir Tel: 0 505 631 11 60

Değişik vesilelerle Yurt içinden ve Yurt dışından İstanbul’a Gelen misafirlerimize Anadolu yakasında nezih bir mekân olan Göztepe, Muhabbet kapılarını açmaktadır. Ecdadın mirası olan bu gelenek Vakfımızla ayakta durmaktadır.

Göztepe Her yıl Ramazan ayında Hem Meslek gruplarına özel Hem de Halkımıza açık düzenlediği nezih ve Profesyonel iftarlarla oldukça önemli bir boşluğu doldurmaktadır.

GÜNDÜZALP ÖĞRENCİ YURDU
Mareşal Çakmak Mah. Bağcılar Cad. Civanmert Sok. No:9 / Güngören TEL: 0 212 641 65 43 FAX: 0 212 504 21 66

1997 yılında kurulan Gündüzalp Erkek Öğrenci Yurdu Güngören İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne bağlıdır. Ortaöğretim öğrencileri ve üniversite hazırlık öğrencilerinin barındırıldığı yurdumuz 40 öğrenci kapasitelidir. Yurdumuzda kalan öğrencilere; üç öğün yemek, etüt ve yatma hizmeti verilmektedir.

Yurdumuz da barınan öğrencilerin ekserisi şehir dışından olmakla beraber İstanbul içinde ikamet eden öğrencilerde yurdumuzda barındırılmaktadır.

Barınan öğrencilerin vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirilmesi ve  üniversite de iyi bir yerde eğitim görmesi hedeflenmektedir.

H.TURAN VE ZAHİDE GÜLEŞ HİZMET BİNASI
Evren Mah. Mescit Sk. No:12 / Bağcılar TEL: 0 212 651 13 64

Suffa Vakfına bağlı olarak 2003 yılında faaliyete girmiştir. Yurt içi ve yurt dışından değişik vesilelerle İstanbul'a gelen (özellikle eğitim amacıyla gelen misafirlere özel) misafirler için hazırlanmıştır. kalan misafirlerimize; üç öğün yemek, araştırma yapma ve ders çalışma için etüt imkanı ve yatma hizmeti verilmektedir.

Modern ve nezih hizmet binamız aynı zamanda bir kültür merkezi fonksiyonu görmerktedir. haftalık yapılan sohbet ve seminerler ile bölge halkına kültür hizmeti vermektedir.

ŞEHZADEBAŞI EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ
Büyükşehir Belediye Karşısı camii avlusu Şehzadebaşı Fatih / İstanbul

Kanunî Sultan Süleyman Han tarafından oğlu Şehzâde Sultan Mehmed için 1548’de Mimar Sinan'a yaptırılmıştır.Osmanlı sultanının şehzâdesine olan sevgisini göstermek ve dünya durdukça adının yaşamasını sağlamak adına yaptırılan bu medrese diğer tarihi eserlerde olduğu gibi amacına uygun olarak eğitim ve kültür hizmetleri için restorasyon aşamasındadır.