Suffa Vakfı’ nın yurtdışı hizmetlerinden biri olan Somalili Gençlerin Eğitimi Projesi kapsamında seçilen 100 öğrenciden 50'si İstanbul'a ulaştı. Somali Projesini yürüten Arge Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Türkan ve Uğur Gök 22-27 Eylül tarihleri arasında çalışmalarını başarılı bir şekilde tamamlayarak, seçilmiş olan gençlerle ile birlikte yurda döndüler.

Türkiye’ nin Nairobi Büyükelçisi H. Avni AKSOY’ a ekibimize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz.

Somalili Gençlerin aileleri ilk kez yanlarından ayrılacak ve büyük adamlar olarak tekrar ülkelerine dönecek çocukları için hem hüzünlü hem de heyecanlıydılar.

Nairobi havalimanında Gençlerin ailelerine proje hakkında bilgi verildi ve Gençlerin emin ellerde olduğu vurgulandı.

Gençlerin aileleri Vakıf heyetimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ettiler.

Gelirken gençlerin yüzlerinde gelecekte hizmet etmenin heyecanı yüreklerinde ailelerinden ayrılışın hüznü vardı.

Uçus hazırlığı yaparken öğrencilerimizden bir kare..

Öğrencilerimizin yakınlarıda çok heycanlıydı...

Gençlerimiz Pasaport ve evraklarını kontrol ederken...

Türkiye’ ye ilk kez gelen gençler Suffa Vakfı Süleymaniye Hizmet Merkezinde ağırlandı, yemek ve çay ikram edildi.

Suffa Vakfı Hizmet Koordinasyon Heyeti Başkanı Osman Bostan ve Başkan Yardımcısı Davut Yıldırım ve Arge Biriminden Ertan Terzioğlu Hoş geldiniz konuşması yaptılar ve Suffa Vakfını tanıttılar.

Vakfımız tarafından nezahetle hazırlanmış olan bir öğle yemeği...